Verslag Balen – Bert Van Bogaert

Balen
1 september

De laatste solo-wedstrijd van het seizoen was er eentje ‘extra’: de nacht ervoor van wacht met een uur of 3 slaap achter de kiezen, geen training in de benen en blauw alg in het water. Een duatlon was al heel lang geleden en ik wist niet zo goed of de beenspiertjes een kwart-duatlon wel zouden aankunnen.

Goed op tijd aangekomen, kon ik in alle rust mijn materiaal wegzetten. De beentjes hadden er wel zin in, maar ik vermoedde bij de tegenstanders ook wel. Uiteindelijk werd er op een verkorte looplus 5km afgehaspeld. Verbazingwekkend ging ik vlot mee met de eerste 10 atleten, allee… eigenlijk niet zo zeer te verbazen want ik vertrek altijd te snel om dat nadien altijd cash terug te betalen.

Op de fiets kon ik vrij snel in een comfortabel snelheid/wattage settelen en had ik voor ogen op het tempo gewoon vast te houden. Maar daar dat er blijkbaar meer betere lopers meedoen dan zwemmers, werd me in ronde 1 al duidelijk dat een top 20 niet echt de ambitie mocht zijn. Stuk voor stuk kwamen er kleine groepjes voorbij en verloor ik steeds meer en meer terrein. Positieve noot was wel dat ik progressief heb gefietst gedurende een periode van 1u07m32s, volgens mijn Garmin had ik zelfs mijn snelste 40km (1u04m00) ooit in het bestaan van mijn Garmin.

Foto’s: Ann Denayer

Toen kwam er nog een 10km lopen aan, iets waar mijn kuiten na 50m het niet eens mee waren. Krampen schoten langs allerlei kanten in de onderbenen en dwongen me te stretchen. Met het idee van ‘het is toch de laatste’ ben ik dan maar verder beginnen strompelen om een kilometertje verder tot de vaststelling te komen dat van die krampen niet veel meer te voelen was. Het eerste rondje ging nog vlotjes en ik had zin om nog eens te versnelling in de laatste ronde. Maar niet veel na de doortocht van ronde één, begon de motor te sputteren. Het tempo moest worden teruggeschroefd en drank/afkoeling was welkom. Al de noeste arbeid van ronde 1 (lees de 3 man dat ik had ingehaald), kwamen me op kousenvoeten weer voorbij gehuppeld. Uiteindelijk strandde ik op een 29ste plaats in een tijd van 2u04m40s.