Verslag Aarschot – Niels Horsten

Niels - AarschotAarschot – 17 juli

Aarschot is een wedstrijd die me normaal zeker ligt. Een selectief parcours waar je echt het verschil kan maken. Dit jaar is het spijtig genoeg anders uitgedraaid.
Het zwemmen ging goed en ik kon me nestelen in een groepje waar ik vlot kon volgen. Daarna ging het minder goed. Op de fiets had ik meteen door dat ik geen goede benen had. Op de vlakke aanloopstrook haalden al gauw enkele atleten me in en de moed zakte me in de schoenen. De eerste effectieve ronde voelde ik me ook niet goed. De tweede en derde ronde gingen wel beter.
Als het gevoel op de fiets niet goed is, gaat het lopen ook niet goed bij mij. Ik kon slechts een matig tempo lopen en diepgaan zat er zeker niet in. Dan besloot ik maar de 15 km gewoon uit te lopen. Als 16de kwam ik over de meet. Zeer jammer, vermits dit echt wel een gemiste kans is. Vooraan vielen enkele atleten weg en velen die vorig jaar achter mij waren, eindigden nu zeer dicht.
De oorzaak was duidelijk het gebrek aan frisheid. Dit was immers de vierde week op rij dat ik wedstrijd had en de vermoeidheid speelde duidelijk parten. Dit geeft een enorm verschil in resultaat. Nu goed rusten en daarna nog eens een stevig trainingsblok om proberen mezelf te overtreffen in Eupen.