Verslag Aarschot – Mario Jansens

Aarschot – 16 juli

Zondag 16/7 ben ik afgezakt naar Aarschot om deel te nemen aan de powerman triathlon, dit is een 1/3 wedstrijd met een toch pittig fiets en loopparcours met volgende afstanden: 2200m zwemmen in de plas van Rotselaar, 60 Km fietsen door het Hageland en 15Km lopen om en door Aarschot centrum. Deze wedstrijd stond in mijn planning als afsluiter van een 14 daagse training zonder rustperiode, tijdens deze 14 dagen heb ik voornamelijk veel gelopen en gezwommen en af en toe een duurtraining met de fiets. Bij aanvang van de wedstrijd had ik er echt wel zin in.
Tijdens de briefing vlak voor de start bleek dat we 3 toeren moesten zwemmen en ik dacht dat we er met 2 vanaf waren, dat sloeg wel effe tegen en deze afstand was toch voor iedereen gelijk dus geen paniek. Eens het startschot afgegaan, doken we met zo’n 200 atleten de plas van Rotselaar in om zo onze 2200 m al zwemmend af te leggen en dan 43min later als 103e  uit het water te komen.
Ik was hier best tevreden mee want er stonden toch nog wel wat fietsen in de wisselzone. Eens op de fiets was het windaf in rechte lijn richting Aarschot  om daar nog 3 plaatselijke rondes af te leggen. Deze plaatselijk ronden waren best wel pittig wetende dat het daar geen meter vlak is. Bij mijn vorige deelname ben ik in een afdaling ten val gekomen en had daar nu toch rekening mee gehouden en de nodige risico’s vermeden. Zo was ik opgeschoven naar 46e plaats bij het ingaan van de wisselzone en had deze 60km in 1u46min afgelegd en had hier een 31e fietstijd toch tevreden maar dit kon echt wel beter.
Dan de loopschoenen aan om nog 15km te lopen op een toch stevige loopronde van 5km die we dan 3x moesten afleggen met andere woorden deze loopronde was voor de helft ligt hellend met toch wel 2 zware stroken waarvan een beklimming van 19% en de andere van +/- 8% eens deze achter de rug waren was het telkens wel in dalende lijn richting aankomstzone. Bij het ingaan van de laatste ronde voelde ik me nog goed en heb nog een beetje kunnen versnellen om zo deze wedstrijd met een goed gevoel te kunnen afronden zo kwam ik op 1u12 een 77e looptijd binnen in en een totaaltijd van 3u41min.
Uiteindelijk werd ik 56e algemeen en 14e h40
Nu kan ik mij volop toeleggen voor Almere in september (volle afstand).