Verslag Aarschot – Mario Jansens

Aarschot – 15 juli

Aarschot de laatste voorbereidingswedstrijd voor IM Maastricht. Met goed gevoel richting Aarschot vertrokken om mee te doen aan de Hageland power triatlon, dit is een 1/3 afstand 2200m zwemmen, 60km fietsen en 15km lopen. We stonden met zo’n 215 atleten klaar onder de bloedhete zon aan de plas van Rotselaar om te beginnen aan de wedstrijd. Het water had een temperatuur van ongeveer 24° dwz zwemmen zonder pak, dus dit werd voor mij al vrij lastig. Eens we vertrokken waren had ik me gans aan de buitenkant gelegd en had zo toch een vrij goed gevoel in het water, na de eerste ronde kon ik altijd bij dezelfde groep blijven. In het laatste rechte stuk van het zwemmen kon ik er zelfs van weg zwemmen om bij het voorliggend groepje aan te sluiten. Toen ik mijn tijd zag, viel het effe tegen een dikke 48 min en als 167e uit het water ;-(. 
Nu de fiets op en knallen maar op een toch lastige omloop eerst terug richting Aarschot vol over jaagpad: langs het water de ene na de andere voorbij gaan. Dan in Aarschot nog 3 lastige ronden met een paar pittige klimmetjes net iets te fel om het tempo er in te houden maar ik kon niet klagen en bleef zo toch nog vele atleten voorbij gaan. Zo kon ik mijn fiets parkeren na 1u37min en was zo opgeschoven naar een 70e plaats algemeen met een 31e fietstijd. Loopschoenen aan nog vlug een gelleke en gaan, deze loop is hier wel degelijk het zwaarste onderdeel van de drie met een beklimming van 19% met direct daarna nog eentje van een dikke 8% is het wel degelijk lastig, maar waar je bergop moet, moet je natuurlijk ook terug bergaf en dat gaat iets beter ;-). Zo ben ik na 1u13min over de meet gekomen in een totaaltijd van 3u43min als 74e algemeen en 14e master.
Nu vol richting IM Maastricht op 8/08

📷 dankzij Geert- Knoet