Verslag 100x100m – Lars Baeyens

Herentals – 25 maart

Eind maart is het doorgaans tijd voor de 100×100, een zwemevenement georganiseerd door mijn eigen zwemclub SHARK. Tijdens deze aflossing wordt er 100 keer 100 meter afgelegd in ploegen van 10 zwemmers, dat wil zeggen dat elke zwemmer 10 keer 100 meter voor zijn rekening neemt. De voorgaande jaren konden we met ons team the legends’ telkens dit evenement winnen, vorig jaar vestigden we zelfs het eerste officiële wereldrecord op de 100×100 in 1u42min14sec. Deze tijd konden we dit jaar aanvallen temeer omdat we een supersterke ploeg hadden opgesteld.
De ‘kopman’ van ons team was zonder meer olympisch finalist Louis Croenen daarnaast beschikten we over de diensten van olympisch deelnemer Basten Caerts, rugslagspecialist Nils Van Audekerke, Thomas Thijs met zijn enorme talent, triatlontopper Tim Brydenbach, ex topzwemster en triatlontalent Jolien Vermeylen, ‘kanon’ Daan Maes, Samuel Sammy Lembrechts, triatlonshop eigenaar Jesse Lormans en uiteraard mezelf! We kozen ervoor om onze vier topzwemmers (Louis, Basten, Nils en Thomas) als eersten te laten vertrekken om meteen een gat te slagen op onze grootste concurrent ‘Team Adam’ onder leiding van de immer sympathieke Adam Lambrechts. Ons opzet lukte en we grepen de concurrentie meteen naar de keel. Louis zwom zijn 2de 100 zelfs in 49.1!
Ikzelf moest telkens als 7de overnemen maar laten we zeggen dat mijn inbreng in het geheel eerder beperkt was. In mijn betere zwemdagen kon ik wel solide tussen de 58 en de 1.01 zwemmen maar op dit ogenblik heb ik veel te weinig zwemkilometers gemaakt om deze tijden te halen. Ik zwom 10×100 in een vrij constant tempo met mijn snelste 100 in 1.00.50 en mijn traagste in 1.06. Gemiddeld zwom ik rond de 1.04, waar ik helaas de traagste van de ploeg mee was.
Gelukkig slaagden we er in om onze tijd (en dus ook WR) scherper te stellen met de overwinning in 1u37min7sec! ‘Team Adam’ werd op ruim 3 minuten 2de en dook eveneens onder ons oude WR. Uiteraard is dit WR eerder ludiek (ik wil het nog wel eens zien als een of andere Amerikaanse universiteit besluit om ook een 100×100 te organiseren) maar deze wedstrijd is wel altijd een leuke ervaring en een goede zwemtraining!