Verslag Meer – Tim Baelus

Meer – 3 juni

De triatlon in Meer was voor het derde jaar op rij mijn eerste wedstrijd van de maand juni. Dit is altijd een leuke wedstrijd, met meestal heerlijke temperaturen en een stevige wind. Ook dit jaar kon ik niet klagen over de temperatuur: een aangename 30 graden, ideaal voor een namiddagje duursport. Net zoals voorgaande jaren kon ik wél klagen over de wind. Nu ja, vanaf het moment dat er een klein zuchtje wind staat, klaag ik al 🙂

De zwemstart verliep niet zo goed. De start is hier redelijk smal, waardoor het drummen is om vooraan te staan. Ik werd hier wat weggeduwd, waardoor ik na het startsignaal te veel in het gedrum terecht kwam. Het heeft me een 300-tal meter en redelijk veel energie gekost voor ik relatief rustig water kon vinden. Net zoals in Leuven draaiden mijn armen niet rond en had ik geen goed gevoel. Tijdens de tweede helft van de 1000 meter zwemmen begon het weer beter te gaan en kon ik versnellen. Ik kwam als 9deaan in T1, waar ik verrassend snel mijn wetsuit uitkreeg.

Op de fiets werd ik meteen ingehaald door Bart Schrooyen, die altijd een gelijkaardig wedstrijdprogramma als mezelf uitkiest en ook nog eens altijd in mijn buurt de wedstrijd afwerkt. Ik weet dat hij een sterke fietser is, dus ik heb geprobeerd hem te volgen. Toen Ben De Wolf voorbij kwam gevlamd, is Bart achter hem aan gegaan. Dat tempo lag te hoog, dus ik heb er voor gekozen om op mijn eigen tempo verder te rijden. In de tweede ronde kon ik nog een voorligger inhalen en in de derde ronde kon ik Bart terug inhalen, die zich wat vergaloppeerd had, of een mindere dag had. Ik kwam als 4de in T2, na een, voor mijn doen, zeer sterk fietsnummer, met een gemiddelde van 41.7 km/u over de 38km. Bijna 2 minuten sneller dan vorig jaar.

Foto’s: Trijn Teun

Over het lopen kunnen we kort zijn. Geen schitterende prestatie, maar ook niet slecht. Achteraf gezien ben ik waarschijnlijk iets te behouden vertrokken en had ik dieper moeten durven gaan. Misschien heb ik me wat ingehouden uit schrik voor de warmte, of omdat ik meer een tempo voor halve triatlons in mijn benen heb.. In ieder geval, ik heb geen voorliggers meer kunnen inhalen en ben nog een stuk kunnen weglopen van de achtervolgers, met een 4de plaats als resultaat.

De volgende wedstrijd wordt de 1/3de triatlon van Brasschaat.