Start 2 Triatlon – Lollepotters !

Oostmalle – 24 juni

Verslag Start 2 Triatlon

Afgelopen vrijdag was het dan zover: de enige onvervalste Lollepotters triatlon!! De weergoden waren ons ditmaal supergoed gezind. Met alle ellende van de laatste dagen (weken eigenlijk) was het bang uitkijken naar wat ons vrijdagavond boven het hoofd zou hangen. Maar dat viel dus goed mee: rustig weer en een stralend zonnetje.  Een aangename temperatuur bovendien, echt ideale omstandigheden.
Start2tri - Oostmalle (2)De parking van de voetbal naast Kasteel de Renesse was nog vrij leeg toen we arriveerden, plaats genoeg dus.  En ook tijd genoeg om de bandenspanning te controleren en eventueel wat bij te pompen, alle benodigdheden nog eens te controleren, te kledij te showen, mekaar goed zenuwachtig te maken enz. De prijs voor de meest uitgewerkte checklist gaat overigens naar Paul. Toen we hoorden dat Benny ook gearriveerd was (maar geparkeerd op de parking van het kasteel), besloten we onze loopschoenen naar T2 (jargon voor wisselzone 2) te doen. Daar zouden we dan ook gelijk Benny treffen.
Er werd zowaar een soort blauwe strik rond de buis waar onze schoenen gestald werden geplaatst teneinde ze gemakkelijk terug te vinden.  Hoewel ik uit goeie bron vernomen heb dat er toch nog enkelen hiermee de nodige moeite gehad hebben ;-).

Intussen had Benny zijn striptease act achter de rug en konden we vertrekken naar T1 (ja ja, jullie raden het al… T1 is jargon voor wisselzone 1).
Start2tri - Oostmalle (4)Eerst moesten we echter nog onze nummers afhalen.  Dat was daar zoals gewoonlijk nogal een onoverzichtelijke drukte, maar gelukkig geraakte iedereen goed op tijd in de wisselzone. We hadden intussen ook al vernomen dat het fietsparcours ingekort was.  Helaas geen vliegveld, want door de hevige regenval van donderdagavond was het veel te gevaarlijk om op de startbaan te geraken.  Dus geen 18, maar 12 km fietsen.
Banner - OostmalleOok de zwemstart was anders dan andere jaren.  Ik had de weken vooraf uitvoerig beschreven hoe het eraan toe zou gaan met de zwemstart, nl dat je eerst minstens 100 meter moest lopen op blote voeten en vervolgens een bocht van 180° moest maken en daarna knal het water in.  Niets van dat alles echter…  Gewoon vlak aan het water gaan staan.  Maar ook dat was wel een goeie beslissing denk ik, want het was bepaald modderig op weg naar het water.
Ik moet bekennen dat het kwartier of zo voor de start nogal chaotisch verliep.  Ik wist niet waar iedereen zich bevond en moest zelf nog rijkelijk laat naar de start gaan.  En dus maar hopen dat iedereen zijn/haar plaatske gevonden had en wist wat te doen…
Ik denk te mogen stellen dat iedereen de watertemperatuur wel kon appreciëren; een wetsuit was echt niet nodig volgens mij.  Zelfs ik (nen hele kouwelijke) heb zonder wetsuit gezwommen!
Het zwemmen zelf zal iedereen wel als erg lastig ervaren hebben.  Met bijna 300 man tegelijk de vijver in om 300 meter te zwemmen is geen sinecure hé. Het was opletten voor stampen en slagen.  En bovendien goed uitkijken waar je juist kon zwemmen.  Het was dan ook zeker geen schande om schoolslag gezwommen te hebben daar.  Ook ik heb een stukje schoolslag gezwommen, want ik geraakte maar niet uit mijn “gevangenis”.  Een echte wasmachine was het, ene op 330 volt!
Het fietsparcours was exact hetzelfde als hetgene dat we de 2 weken ervoor verkend hadden.  Ik moet zeggen dat me dat wel meeviel, want ik was daar niet zo zeker van.  De wegen waren overwegend goed droog en er is niemand plat gereden!  Oef…En vooral ook oef dat er niemand gevallen is!  Sam heeft wel een Saganneke gedaan naar ik vernomen heb, maar hij is recht gebleven!
Het lopen was op een bijwijlen bijzonder modderig, maar oh zo mooi parcours.  Wel zwaar, maar in die prachtige natuur blijft het toch genieten hé…
En met een aankomst die moeilijk nog idyllischer kan zijn dan in Oostmalle. Ik heb praktisch iedereen ook zien finishen en ik moet zeggen dat jullie allemaal heel goed zijn aangekomen.  Ik heb ook niemand gezien die echt kapot zat.
Johan zal ook wel iedereen hebben zien aankomen, want hij moest helaas het loopgedeelte laten voor wat het was wegens een achillespees blessure.  Gelukkig had Johan zijn triatlon debuut al in Geel gemaakt. Nadat we genoten hadden van de aardbeikes en we geposeerd hadden voor een groepsfoto (door de organisatie vermoed ik), konden we gaan douchen.
En daarna was het uiteraard tijd voor het après triatlon gebeuren, waarvan je een sfeerbeeld kunt zien hieronder 😉Start2tri - Oostmalle (1)