Oprichting Top Team

In 2009 stonden Tim Brydenbach en Nick Baelus aan de doopvont van een nieuwe Triatlonclub in Lille: Trille vzw was geboren. Meteen werd er ook een Triatlon in Gierle aan de waterskivijver georganiseerd. Het was meteen een succes en na 3 jaar besloten ze om de wedstrijd in de Lilse Bergen te laten doorgaan met het BK Sprint in 2013 als hoogte punt. Ook groeide het idee om zelf een Top Team binnen Trille op te richten. Deze droom wordt in 2015 werkelijkheid.

 

Met Tim Brydenbach als kopman en Nick Baelus als manager/coach werd er een mooi team in elkaar getimmerd met MDP en Koach.be als hoofdsponsors.

 

De eerste atleet die ons team kwam vervoegen was Marc Geerts. We hebben het volste vertrouwen dat Marc een enorme meerwaarde zal zijn voor ons team.

 

Vervolgens werden beloftevolle jongeren Jarno Cuypers (15) en Marnicq Clarebots (17) aangetrokken. Beide atleten werden al Belgisch Kampioen Duatlon en Triatlon in de jeugdreeksen. We geven beide talenten de kans om gestaag te groeien in een verantwoorde omkadering.

 

Zwemkanon Stef Verachten kwam als laatste ons team vervoegen. Als voormalig profzwemmer gaat hij ons ticket voor de kopgroep zijn in de Team Triatlon Series.

 

Verder gaan Nederlanders Vincent Bôhm en Terrence Olaria ons team voor de Team Series versterken.

 

Onze ambitie voor ons eerste jaar is om mee vooraan te strijden in de Team Series. We hebben een mooi homogene groep en gaan bikkelen voor het podium tijdens het BK ploegen in Izegem.

 

Het is nog wel even nagelbijten in afwachting voor de toekenning van de wildcard voor het nieuwe circuit.