Marnicq Clarebots tweede junior in triatlon Vilvoorde

Landense triatleet Marnicq Clarebots (18) finishte bij de jeugd A en junioren in de sprinttriatlon Vilvoorde als zesde, hij moest tijdens het lopen de leiding bij de junioren afstaan en werd tweede in die categorie. Vooral de goede beurt op de fiets bij de jongvolwassene atleet van de Lilse Trilleformatie sprong in het oog, vermoeidheid deed hem echter de das om.

Gezien de warme watertemperatuur boven de vijfentwintig graden was het zwemmen zonder wetsuit geblazen. Er vormde zich op de fiets een kopgroep van ongeveer tien atleten waarin Marnicq aardig wat kopwerk verrichtte om het tempo erin te houden.

“Het water was warm en de wind stond bij momenten hevig. Eerst moesten we tegen de stroom in zwemmen en daarna hadden we de golven mee. Ik heb tijdens de hele zwemreeks geprobeerd om terug te komen. Ik schoof goed naar voren en de wissel naar de fiets was goed. Ik probeerde een stevig tempo te ontwikkelen, in de laatste fietsronde kreeg ik een klopje van vermoeidheid. De voorbije periode werk ik als jobstudent vooral ’s nachts”, vertelt de tiener.”Toen ik begon te lopen was ik nog wat moe, dat gevoel verdween naarmate de tweede ronde vorderde. Ik ging beter met het tempo om en bij het keerpunt kon ik versnellen. Ik ben tevreden over mijn wedstrijd in het algemeen, jammer dat ik de eerste plaats bij de junioren tijdens het lopen verloor. De eerste junior was sneller”.
De volgende wedstrijd van Marnicq is de Hageland Powertriatlon in Aarschot (19/07).”Die omloop ligt me beter dan deze in Vilvoorde, deze is namelijk zwaarder en dat ligt me”.

Artikel: Regiopunt