Loopweekend – Lars Baeyens

lars-loopweekend1 en 2 oktober: de laatste loodjes richting Eindhoven.

Al geruime tijd staat mijn training in het teken van mijn laatste grote doel van 2016: de marathon onder de drie uur uitlopen. Plaats en datum waar dit zou moeten gebeuren: 9 oktober in Eindhoven! Deze datum komt met rasse schreden dichterbij. De trainingen beperken zich vanaf nu tot wat ontspannen loslopen. Mijn laatste prikkels heb ik afgelopen weekend gehad met maar liefst 3 wedstrijden.
Op zaterdag stond ik aan de start van de knoesselloop te Broechem. Eerst vertrok ik voor de 8,2 km stratenloop. Ik voelde meteen dat ik kon winnen dus trok ik de eerste 4km stevig door om een kloof te slaan. Dit lukte me en de volgende 4km deed ik het relatief rustig aan. Zo kon ik op een drafje de wedstrijd winnen! Normaal bol ik nooit uit maar ik had er deze keer een goede reden voor, een half uur na de aankomst van de 8km stond ik alweer aan de start. Deze keer voor de ten miles. Met enkele toplopers in het veld wist ik al snel dat 2x podium op 1 dag er niet ging inzitten. Daarom heb ik mijn ten miles ongeveer op marathontempo proberen lopen. Dit resulteerde alsnog in een 6de plaats en een iets te snel gemiddelde van 3.43 per km.
Na deze krachttoer kwam ik zondag nog aan de start van de TRIS 3×3 estafetteloop te Herentals. In deze race gingen 12 teams van 3 lopers met elkaar de strijd aan over een aflossingsrace waarbij elke loper steeds 3km voor zijn rekening nam. Ik vormde een team met toploper Kristof Van Rooy en ex zwemcollega Ilias Van Nijlen. Ik startte als eerste van ons team en moest het opnemen tegen onder andere Tom Van Rooy en Jelle Oostvogels. Uiteraard was ik niet gerecupereerd van mijn inspanning de dag ervoor en bij de razende start van deze jongens moest ik dan ook passen. Gelukkig kwam ik in ronde twee er wat bovenop en liep ik het gat terug toe. Een loper had ondertussen wel het hazepad gekozen. Zo gaf ik het stokje door aan Ilias op een gedeelde derde plaats. Mijn gemiddelde bedroeg ondanks rotbenen toch nog 18.5 km/u !
Ilias kon niet aanpikken bij de twee andere teams die strijd leverden voor plek twee en drie. Begrijpelijk want hij is nog niet zo lang aan het trainen. Toch liep ook hij nog sneller dan 15 km/u ! Kristof zag vervolgens dat het gat te groot was om nog dicht te lopen. Hij liep nog een rondje aan 20(!!) km/u en liep dan uit. Zo werd ons team ‘de zwemmers’ 4de in de eerste editie van deze wedstrijd. Volgend jaar komen we zeker terug!
Voor mij rest er nu nog exact 1 week tot de dag van de waarheid. Ik weet niet hoe het gaat uitdraaien maar ik zal me volledig in de strijd gooien dat is zeker!