Duo crossduatlon Retie

2875791

Afgelopen zondag nam ik samen met Stefan Vaes deel aan het BK crossduatlon in Retie. Als duo wel te verstaan.  Stefan het MTB gedeelte en ikzelf het lopen.  Het zou al een goede test worden voor het BK duatlon in Doornik binnen 2 weken.
De duo’s vertrokken 5′ na de mannen en 4′ na de vrouwen.
Ik nam zoals gewoonlijk de kop in de eerste 100den meters maar dan liet de latere winnaar mij letterlijk ter plaatse.  Man zo hard dat die liep dat kon ik niet volgen.  Hij liep uiteindelijk een minuut weg.  Samen met 2 anderen liep ik de wissel binnen en gaf door aan Stefan.  Ze reden met hun 3 bijna de ganse wedstrijd samen.  Maar na een demarrage moest er eentje lossen en dus was het podium zo goed als zeker.
We hadden een snellere wissel maar na een goeie km waren we weer met 2 samen. In de laatste 2 km versnelde mijn metgezel maar ik kon het gat dichtlopen. Dan gebeurde er iets vreemds.  Hij vertraagde en ging bijna in wandeltempo lopen om mij de kop op te dringen.  Ik had zo iets van :”Jong loop toch gewoon door” . Dus ging ik maar op kop lopen.  Maar ik was op mijn hoede en verwachtte elk moment opnieuw een aanval.  Die kwam er maar ik kon hem deze keer niet beantwoorden en strandde op 2″ van plaats 3.

Nu ik had niet echt een supergevoel in het lopen maar we hebben ook niet afgebouwd naar deze wedstrijd en zijn gewoon blijven doortrainen.  Het was super om in de Trille kleuren te lopen en zeker in die Belgische 3kleur.

Bedankt aan Stefan dat hij met mij mee wilde doen en proficiat aan Nick (Belgisch Kampioen bij de H40) en aan Marnicq (2de HU23 en 1ste H18)

Volgende halte, het BK duatlon op 22 maart in Doornik

7821899