Duatlon Ruddervoorde

5515807

In Ruddervoorde kon Jarno revanche nemen voor zijn 4de plaats op het BK duatlon van eind maart in Doornik. Met het voltallige podium van Doornik aan de start leek het geen senicure te worden. Maar hij liet er geen gras over groeien en nam na een rustige start na een goeie kilometer de kop van een achtervolgend groepje op 2 koplopers. Onder zijn toedoen werd de groep uitgedund tot 5 man.

In de eerste van 3 ronden fietsen kwam het vooraan tot een samensmelting, dus 7 koplopers. In ronde 2 reed Belgisch kampioen Adam weg uit de groep. Met 2 man in de kopgroep speelde Brugge het teamspel voortreffelijk want niemand wilde op een bepaald moment nog rijden zodat het tempo er volledig uit ging en zelfs een achtervoglend groepje nog terug kon komen. Florian Adam liet het niet aan zijn hart komen en reed nog meer dan 1’ weg en kon zo vrij makkelijk naar de overwinning lopen. Jarno liep nog sterk en moest enkel een junior voor laten gaan om zo 3de overall en 2de jeugd A te worden.
Zeer tevreden met deze 2de plaats maar we onthouden vooral dat de progressie er is zeker ook na zijn zwemwedstrijd  de vrijdag voordien waar hij zijn PR op de 400 vrij scherper stelde.

De uitslag vind je hier

9821002