Doornik – Stef Verachten

Geen ideale voorbereiding gekend doordat ik 8 dagen in het bos heb gezeten en dus mijn 3 sporten niet hebben kunnen optimaliseren. Maar goed, onder het motto “we maken het er beste van”, stond ik toch gretig aan de start. Op 8 dagen gaat de conditie niet helemaal weg en als de basis goed is, kan er nog vanalles gebeuren.

1Ste proef, mijn onderdeel waar ik normaal gezien, 1ste of toch bij de eerste het water kom, zondag niet het geval. Goed gepositioneerd bij de start maar na 100m voelde ik al dat mijn wetsuit niet goed aanzat, mijn wetsuit liep helemaal vol met water. Niet leuk en dit kan je niet opvangen. Je gaat simpelweg gewoon trager gaan, omdat je meer gewicht mee sleurt. Uiteindelijk pas als 15de uit het water. Iedereen weet ook dat dit niet mijn positie is. Dus simpelweg dikke pech. Dit probleem zoeken we nu nog uit, of ik het wetsuit verkeerd aan had of dat het een maatje te groot was.

11155032_456213201214924_1338980399831772623_o

Een lange weg naar de wisselzone van het fietsen. De 1ste groep was onmiddellijk weg en er vormde zich al snel een 2de fietsgroep. Terrence en ik hebben hier nog proberen het gat proberen te dichten maar met zn 2 was dit moeilijk. Uiteindelijk waren er nog enkele pionnen die hun buit in het zakje deden maar echt optimaal ronddraaien gebeurde niet. Conclusie fietsen, ik voelde me goed op de fiets en kon mee het tempo bepalen.

11155087_456213197881591_1634982836262935544_o

Dan maar hopen dat er in de 1ste fietsgroep niet te snel gelopen werd en dat we nog enkele atleten konden oprapen om zo hoog mogelijk te eindigen. Naar mijn gevoel ging het lopen niet zo slecht en kon op het einde nog enkele atleten oprapen en zo nog een paar plaatsen opschuiven. Afsluiten op een 20ste plaats was al bij al niet zo slecht in een sterk bezette wedstrijd. Zeker niet als je ziet naar mijn voorbereiding van afgelopen week. En als ik de pech met de wetsuit niet had gekend, zeker mee was geweest met de 1ste fietsgroep. Dan neem ik een plaats in de top 10 en schuiven we met de ploeg toch weer een tal plaatsen op. Maar als een kat een mus was, kon ze vliegen, dusja, gemiste kans die vrijdag aanstaande word rechtgezet met de ploeg op het BK ploegen.