De Hel van Kasterlee – Mario Jansens

Kasterlee – 18 december

Een week na het weekend Trille in Harzè staat mijn laatste wedstrijd van 2016 op het programma, een wedstrijd waar toch wel enkele weken trainen vooraf gegaan zijn.
Start Hel van Kasterlee om 8u beginnende met 15km lopen, 105km met de mtb en om af te sluiten 30 km lopen. Met een dikke 360 deelnemers stonden we klaar om de helse tocht te ondernemen, eens het startschot was afgegaan kwam iedereen op zijn eigen tempo in de wedstrijd zo had ik mijn eerste run naar mijn doen goed volbracht, kon me in een goede groep nestelen en kwam op 1u03 min de eerste wissel binnen.
Nu 105km met de mtb: mijn ding en benen waren goed dus vlammen maar. Zo draaide ik rondjes van ± 43 min waardoor ik een heel pak deelnemers opraapte. Zij pikte hun graantje mee van mijn inspanning. Ik voelde me groeien in de wedstrijd en zat er niets mee in om 90% van het kopwerk op mij te nemen. Zo heb ik 4 van de 5 fietsronden met 5 à 6 man in mijn wiel rond gereden. Na de wedstrijd heeft er 1 iemand me komen bedanken voor het geleverde werk, toch tof. Uiteindelijk legde ik deze 105km af in 3u44min. Nu op naar de laatste run, de eerste 15 km gingen goed die legde ik af in 1u18min en kon mijn plaats rond de top 50 behouden tot ik op 10km van de streep buikkrampen kreeg en niet meer verder kon lopen.
Zo moest ik mijn rekening van het fietsen cash betalen, nog nooit had ik dit meegemaakt dit was echt wat ze noemen de man met de hamer ofwel de poort naar de hellll stond helemaal open. Ik kon het echt niet op mijn eten en drinken steken dus de fout die ik maakte lag puur binnen het fietsgedeelte wat mijn onderdeel is, hier ben ik echt vol voor gegaan en heb zo onwetend te lang in mijn rode zone gezeten en te veel krachten verspeeld. Wie niet gokt wie niet wint zeggen we dan, sterven doe je toch die laatste 15km. Al geluk was men begeleider erbij waarvoor dank om me mentaal op koers te houden en deze wedstrijd nog af te ronden. Op het einde was het echt aftellen bijna meter per meter om zo door iedereen voorbij te zien komen was echt geen pretje. De laatste honderden meters heb ik toch nog gelopen om zo over de rode loper te kunnen aankomen in een eindtijd van 8u12min en een 136plaats. Ben zelf wel een beetje teleur gesteld wetende dat je normaal rond de 7u 30à40min kon eindigen, maar dat hoort er af en toe bij.
Zo sluit ik mijn sportief jaar van 2016 af.