BK ploegentriatlon – Jarno Cuypers

5292061

1 mei feestdag, ook voor de triatlonsport want traditioneel wordt dan het BK ploegentriatlon gehouden.  Ditmaal was Izegem de gastheer. Ikzelf stond aan de start in de 2de ploeg van Trille samen met Lars Bayens, Jesse Lormans, Simon De Kort, Nick Baelus, Tim Baelus en Niels Horsten.

Teamtriatlon voor de leken onder jullie is een sprinttriatlon afleggen in ploeg.  Dus 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen.  Je start met 7 atleten en de tijd van de 5de telt.  Onze strategie was samen uit samen thuis.  Gewoon bij mekaar blijven en het tempo aanpassen.

We vertrokken goed in het zwemmen maar al snel viel onze groep uit mekaar bij het inhalen van andere teams.  Dus was het wat op de rug zwemmen en wachten.  Ik was dan ook verwonderd dat we toch nog de 19de zwemtijd hadden op 175 teams. In de wissel moest je dan ook wachten tot iedereen er was en dan de fiets op.  Het ging goed in het fietsen, goed mee rondgedraaid en soms wat langere beurten samen met Simon en Nick.  De Garmin gaf net 40 gemiddeld aan (32ste fietstijd). Op sommige plaatsen was het parcours echt wel te smal zeker als je andere teams moest inhalen werd je wel eens opgehouden omdat je gewoon niet kon passeren.

Het lopen ging eigenlijk ook wel goed (18de looptijd). Ik heb vooral Simon vooruit geschreeuwd want die moest alles geven om te kunnen volgen met een kleine bemesting van het struikgewas achteraf als gevolg.

En ja we hebben toch wel een heel moment op kop gestaan in de tussenstand. Toen de T3 taems moesten starten stonden we nog 7de of 8ste.  Uiteindelijk zijn we 23ste geëindigd.
Uitslag is niet zo belangrijk, wel dat ik mij heel goed geamuseerd heb, dus bedankt hé mannen voor de fun. Strijden voor een tijd komt nog wel in de toekomst.  Waarschijnlijk al in Zwevegem waar ik voor het eerst in de T3 series zal starten in de team relay.
Ons topteam viel jammer genoeg net naast het podium. De meest ondankbare plaats en dat is zuur. In de tussenstand staan ze ook op plaats 4.

Trille 3 had andere zorgen aan hun hoofd. Te laat aan de start en Mario had zijn koersschoenen vergeten maar dat kon voor hun de pret nie drukken.

8665006